Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Överföra bok från dator till Letto Frontlight

Den här datorn/Finder Format: Epub/PDF – Vattenmärkt

Ladda ned och läs

 1. På datorn: Gå till www.adlibris.com via webbläsaren, logga in på ditt konto och gå till ”Digitalt bibliotek”.
 2. Klicka på ”Ladda ned” vid det format du vill hämta. Välj att spara filen om frågan dyker upp. Filen sparas annars automatiskt i mappen ”Hämtade filer/Downloads”.
 3. Anslut din Letto till datorn via den medföljande Micro USB-kabeln.
 4. På Letto: Svara Ja på frågan ”Vill du ha möjlighet att lägga till och ta bort filer?” som dyker upp på Lettos skärm.
 5. På datorn: Gå till ”Den här datorn” via Startmenyn (Windows), alternativt öppna Finder (Mac).
 • Klicka och dra över e-boken/e-singeln från mappen på datorn till Lettos undermapp ”Digital Editions”.
 • ELLER: Högerklicka på boken i mappen på datorn och välj ”Kopiera” > Klicka på Letto i vänstra kolumnen, högerklicka på undermappen ”Digital Editions” och välj ”Klistra in”.
Kom ihåg att koppla från Letto på ett säkert sätt innan du avlägsnar kabeln. Det kan du göra genom att högerklicka på Letto i vänstra kolumnen och välja ”Mata ut”.
Du kan också använda programmet Adobe Digital Editions när du överför böckerna. Du behöver inte auktorisera Letto för att föra över vattenmärkta e-böcker i ADE men det kan vara bra att göra det om du någon gång ska föra över en bok som kopieringsskyddats med Adobes DRM. Du behöver endast göra det första gången.

Adobe Digital Editions (ADE)
Format: Epub/PDF – Adobe DRM
Filen som du hämtar från oss heter URLLink.acsm och är en licensfil som länkar in till Adobes innehållsservrar. Nedladdningen av själva boken sker inne i ADE.

Ladda ned och läs
 1. På datorn: Ladda ned programmet ADE här.
 2. Auktorisera datorn mot ditt Adobe-ID*:
 3. Starta ADE och klicka på "Help" i menyraden (se till att du befinner dig i biblioteksvyn) > Klicka på ”Authorize computer”.
 4. Om du redan har ett Adobe-ID anger du det här (e-postadress/lösenord) annars kan du först skapa ett genom att klicka på länken "Create an Adobe ID" (i samma fönster).
 5. Gå till www.adlibris.com via webbläsaren, logga in på ditt konto och gå till ”Digitalt bibliotek”.
 6. Klicka på ”Ladda ned” vid det format som du vill hämta > Välj att spara filen om frågan dyker upp. Filen sparas annars automatiskt i mappen ”Hämtade filer/Downloads”.
 7. Öppna ADE och klicka på ”File” > Välj ”Add to library” > Ändra ”E-books” till "Adobe Content Server Message/ACSM files" (Windows/Mac) i fönstret som öppnats > Markera filen ”URLLink” som nu visas och klicka på ”Open”. Har du flera URLLink-filer tar du den senaste.
 8. Auktorisera Letto mot ditt Adobe-ID:
 9. Anslut Letto till datorn med hjälp av den medföljande Micro USB-kabeln.
 10. När den dyker upp i ADE > Klicka på Letto för att markera den.
 11. Tryck på kugghjulet snett ovanför Letto och välj ”Authorize device”. Klicka sedan på knappen ”Authorize device” i fönstret som öppnas.
 12. Gå till ”All items” > Högerklicka på boken och välj ”Copy to computer device” > Klicka på Letto.
 13. Kolla så att boken ligger i Lettos undermapp ”Digital Editions”:
 14. Gå till ”Den här datorn” genom att klicka på Startknappen/Windowsknappen (Windows) eller öppna Finder (Mac) > Ett fönster öppnas och du hittar Letto i vänstra kolumnen.
 15. Klicka på Letto så att du ser dess undermappar i det högra stora fältet i fönstret > Flytta upp boken till mappen ”Digital Editions” om den ligger nedanför mapparna.
Kom ihåg att koppla från Letto på ett säkert sätt innan du avlägsnar kabeln. Det kan du göra genom att högerklicka på Letto i vänstra kolumnen och välja ”Mata ut”.
* Vi rekommenderar att du auktoriserar din dator mot ett Adobe-ID eftersom en bok med Adobes kopieringsskydd DRM annars låses till installationen av ADE på din dator. Det går då inte att ladda ned den igen om du till exempel byter dator. Observera att du endast behöver auktorisera datorn första gången.
Hanna L Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.