Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ladda ned bibliotekslånade e-böcker till Letto Frontlight

När du lånar hem e-böcker från biblioteket behöver du ha programmet Adobe Digital Editions (ADE) och ett Adobe-ID. Du behöver auktorisera datorn mot ett Adobe-ID för att kunna öppna biblioteksboken i ADE. Det är också det program du använder för att överföra biblioteksböckerna till din Letto.
 1. På datorn: Ladda ned programmet Adobe Digital Editions (ADE) här."
 2. Auktorisera datorn mot ett Adobe-ID:
 3. Starta ADE och klicka på "Help" i menyraden (se till att du befinner dig i biblioteksvyn) > Klicka på ”Authorize computer”.
 4. Om du redan har ett Adobe-ID anger du det här (e-postadress/lösenord), annars kan du först skapa ett genom att klicka på länken "Create an Adobe ID" (i samma fönster).
 5. Ladda ned boken från biblioteket. Filen som laddas ned heter URLLink.
 6. Öppna ADE och klicka på File > Välj ”Add to library” > Ändra ”E-books” till "Adobe Content Server Message/ACSM files" (Windows/Mac) i fönstret > Markera filen ”URLLink” som nu visas och klicka på ”Open”. Har du flera URLLink-filer tar du den senaste. Boken laddas nu ned lokalt inne i ADE.
 7. Auktorisera Letto mot ditt Adobe-ID:
 8. Anslut läsplattan till datorn via den medföljande Micro USB-kabeln. När den dyker upp i ADE > Klicka på läsplattan för att markera den. Tryck på kugghjulet snett ovanför läsplattan och välj ”Authorize device”.
 9. Gå till ”Borrowed” > Högerklicka på boken och välj ”Copy to computer/Device” > Klicka på Letto.
 10. Kolla så att boken ligger i Lettos undermapp ”Digital Editions”:
 11. Gå till ”Den här datorn” genom att klicka på Startknappen/Windowsknappen (Windows) eller öppna Finder (Mac) > Ett fönster öppnas och du hittar Letto i vänstra kolumnen
 12. Klicka på Letto så att du ser dess undermappar i det högra stora fältet i fönstret > Flytta upp boken till mappen ”Digital Editions” om den ligger nedanför mapparna.
Kom ihåg att koppla från Letto på ett säkert sätt innan du avlägsnar kabeln. Det kan du göra genom att högerklicka på Letto i vänstra kolumnen och välja ”Mata ut”.
Hanna L Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.