Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur laddar jag ner en digitalbok till datorn?

Kan jag ladda ner en e-bok till min laptop eller måste det vara en läsplatta?

Kommentarer

 • Hej!
  Det går bra att ladda ner boken till din dator. Då gör du så här:

  Vissa E-böcker har utrustats med ett tekniskt kopieringsskydd (eller som det också kallas: DRM, Digital Rights Management). Formatet kräver ett kompatibelt e-boksprogram och till både Windows och Mac rekommenderar vi att du använder Adobe Digital Editions (ADE).

  Gör så här:
  1. Ladda ned programmet ADE.
  2. Auktorisera datorn mot ett Adobe-ID*:
    a. Starta ADE och klicka på "Help" i menyraden (se till att du befinner dig i biblioteksvyn) > Klicka på ”Authorize computer”.
    b. Ange ditt Adobe ID om du har ett (e-postadress & lösenord), annars kan du först skapa ett genom att klicka på länken "Create an Adobe ID" (i samma fönster).
  3. Gå till www.adlibris.com via webbläsaren, logga in på ditt konto och gå till ”Digitalt bibliotek”.
  4. Klicka på "Ladda ned" för att starta nedladdningen av boken. Välj att spara filen om frågan dyker upp, filen sparas annars automatiskt i mappen ”Hämtade filer/Downloads”. Filen som du laddar ned heter URLLink.
  5. Öppna ADE och klicka på ”File” > Klicka på ”Add to library”, ett popupfönster öppnas.
  6. I popupfönstret: Här visas endast EPUB-filerna. Ändra ”E-books” till "Adobe Content Server Message/ACSM files" (Windows/Mac) längst ned till höger i fönstret som öppnats > Markera filen ”URLLink” som nu visas (välj den senaste) och klicka på ”Open”. Boken läggs till i ditt bibliotek och under "All items" och öppnas så att du kan börja läsa.

  * Vi rekommenderar att du auktoriserar din dator mot ett Adobe-ID eftersom en bok med Adobes kopieringsskydd DRM annars låses till installationen av ADE på din dator. Observera att du endast behöver auktorisera datorn första gången.


  Stina Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.